Tegl og granitt AS ble etablert i 2003

Brostein

Brostein kan brukes til så mye!

Brostein er definert som små blokker av naturstein brukt som belegningsmateriale. Ekte brostein er alltid naturlig stein, vanligvis granitt. Det finnes brostein i flere fargenyanser, og den kan ha ulik behandling som gir ulike overflater

Tegl&granitt AS lagerfører i hovedsak lys grå splittet brostein med format 8/10 eller 14/20/14

Brostein kan settes både i sand og mørtel. Gårdsplasser, veger og tun belagt med brostein trenger lite vedlikehold. Det holder med en god vask med vann en til to ganger i året, og at man fjerner det som evt. har begynt å spire i fugene.  Har man valgt å sette brostein i sand, vil man evt. merke at fugene setter seg eller at de blir vasket litt bort. Dette kan man enkelt rette opp i med etterfuging. Da sprer man bare litt sand, som enkelt feies ned i fugene.

Uansett hva man velger er det å sette brostein beregnet som tidkrevende. Vi har et par brosteinsvarianter som gjør prosessen litt enklere. F.eks. kan man få brostein som er festet på nett. Dette er 0,25 m2 som bare kan leges ut på ferdig underlag. Selve steinen er tynnere en normal brostein så den må leges i betong for å være kjøresterk, men utseende er det samme. I tillegg har vi en variant som er saget. Dette gjør den jevnere i høyde og trenger litt mindre tid til finjustering. Om man velger det ene eller det andre så får man et ekstremt holdbart produkt. Er arbeidet med en brosteinsbelagt oppkjørsel riktig utført, kan den vare i 100 år. Skulle noe vise seg å være feil, er det somregel underlaget som svikter, ikke steinene som går i stykker eller slites ut. Det skal godt gjøres å finne noe mer slitesterkt. I tillegg gir det også en herlig herskapelig sjarm til uteplassen.

Kategorier
Sort by
Filters Sort results
Reset Apply
No results found. Clear filters and try again?

Vårt utvalg av produkter

Kantstein

Kantstein blir som regel brukt til å avgrense eller ramme inn bed og belegningsstein, men kan brukes til så mye mer

Heller

Det er mange materialer å velge mellom når man vil ha en fin uteplass. Vi lagerfører heller i ulike former og formater.

Brostein

Et fantastisk varig og slitesterkt produkt. Er grunnarbeidet riktig utført, blir brosteinen bare finere ettersom tiden går

Mur

Murelementer kan enkelt stables til en vakker mur. Elementene har en grovhugget front og bakside for å gi et rustikt preg.

Trinn

Trapp med massive trinnelementer får et eksklusivt utseende. Gamle trapper kan forblendes med granitt.