Tegl og granitt AS ble etablert i 2003

HUWA marktegl

Marktegl fra HUWA er et bærekraftig produkt.

Marktegl fra HUWA er et rent naturprodukt. Kun bestående av naturlige elementer som f.eks. sand, vann, luft og ild. Syntetiske produkt og kjemisk behandlingsprodukter blir aldri bruk i produksjon hos vår Nederlandske marktegl leverandør.

Marktegl fra Huwa er lagete med avstandsknaster som gir tilstrekkelig lufting, og tillater vanngjennomtrenging til grunnen, og er dermed en perfekt kombinasjon med grønne områder

Marktegl er så godt som vedlikeholdsfritt. De er frostsikre, og tar ikke skade av kjemikalier, olje, bensin eller grus

Marktegl er slitesterkt, og vil vare år etter år. Et nylig Nederlandsk studie viser at marktegl har en gjennomsnittlig levetid på 125 år. De kan bli bearbeidet flere ganger, og ha en stor gjenbruksverdi.

I tillegg til å være et bærekraftig produkt legges det stor vekt på bærekraft i produksjonen av HUWA marktegl. For ikke å utarme områder med leirholdig grunn, brukes råmateriale som blir frigitt ved utbyggings prosjekter. Og når man har tatt ut nok leire i andre områder, blir disse tilbakeført som fruktbart jordbruksareal.

Brenneprosessen for HUWA marktegl foregår i energieffektive gassovner, varmen fra ovnene blir tatt vare på, og brukes til tørking av ny marktegl, samt oppvarming av lokalene. Den energieffektive tunnelovnen bruker kun ren og naturvennlig naturgass, slik at slik at luftforurensningen holdes langt under kravene.

Fabrikken har også fokus på å ta vare på omgivelsene. Beholde grønne områder, og gjøre seg lite synlige i landskapet.

Fordeler med marktegl fra HUWA

  •                 100% naturprodukt
  •                 Fargeekte
  •                 Bærekraftig
  •                 Avstandsholdere
  •                 Dimensjonsstabil
  •                 Tidløs
  •                 Særpreg

HUWA marktegl format

Format i mm (ca.) Antall pr. m2 Vekt pr. stk
WF: 204x48x85 96 1,9
DF: 204x66x85 70 2,5
KF70: 205x99x70 48 3,0
KF80: 205x99x80 48

3,4